GÜNÜMÜZ İSTATİSTİKLERİ ve YANLIŞ BESLENME...
1 sayfadaki 1 sayfası
GÜNÜMÜZ İSTATİSTİKLERİ ve YANLIŞ BESLENME...
GÜNÜMÜZ İSTATİSTİKLERİ;YANLIŞ BESLENMENİN ÇAĞIMIZDAKİ HASTALIKLARIN ANA SEBEBİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYMAKTADIR.
Hastalıkların %75 i beslenme kaynaklı
Nüfusun %40 ı fazla kilolu
Diyabet ve kalp damar hastalıklarında son 20 yılda hızlı bir artış gözlenmektedir.
BU NASIL OLDU ?
50 yıl önce ortalama yıllık gıda tüketimi 200 kilo kadarken,
Günümüzde 300 kilodur.
Geçmişte fiziksel aktivite fazla iken,
Günümüzde fiziksel aktivite teknoloji ile birlikte azalmış durumdadır.
Geçmişte gıda çeşitliliği ve erişilebilirliği azdı ama kalite bakımından iyiydi.
Günümüzde gıda erişilebilirliği ve çeşitliliği fazladır.Kalite düşmüş,işlenmiş gıdalar çok ama çok çeşitlenmiştir.Fazla tükettiğimiz bu gıdalar tarım ilaçları,koruyucular,hormonlar vs. içermektedir.
DENGESİZ BESLENME SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇMAKTADIR.
Zararlı gıdaların fazla alımı ve önemli besleyicilerin azlığı sonucunda;
*Obezite
*Kalp damar hastalıkları
*Diyabet
*Sürekli yorgunluk
*Ülser,gastrit
*Kemik erimesi
*Erken yaşlanma
*Kireçlenme
*Sindirim rahatsızlıkları..Kabızlık,ishal..Modern insan kabız insanmış günümüzde ona göre...
*Baş ağrısı ve migren
*Psikososyal etkiler ve rahatsızlıklar,
*Uyku apnesi,
*Astım
*Ortopedik komplikasyonlar
*Erken menopoz ve etkileri vs
Hazır gıdalar ve teknolojideki ilerlemeler,yürümek yerine motorlu taşıtlara olan eğilimimiz,hareketsiz yaşam tarzlarımız,sağlıklı yiyecekler hazırlamak ve egzersiz için bize çok az zaman bırakan yoğun yaşamımız bütün bunlara neden olmuştur.
Sağlığımızı etkileyen faktörleri gruplayacak olursak:
*Besin değeri düşük,yağ oranı yüksek,fast food ağırlıklı beslenme düzeni,
*Fazla işlenmiş gıdalar,
*Hareketsiz yaşam tarzı,
*Çevre kirliliği,
*Stres,
*Belirli tedaviler,
*Meyve,sebze ve tahıl gibi lifli yiyeceklerin tüketilmemesi,
*Sağlıklı kas ve kemikleri destekleyebilecek protein kaynaklarının beslenme düzenimizde yer almaması
*Dinlenme için yeterli fırsatın olmaması...
Hastalıkların %75 i beslenme kaynaklı
Nüfusun %40 ı fazla kilolu
Diyabet ve kalp damar hastalıklarında son 20 yılda hızlı bir artış gözlenmektedir.
BU NASIL OLDU ?
50 yıl önce ortalama yıllık gıda tüketimi 200 kilo kadarken,
Günümüzde 300 kilodur.
Geçmişte fiziksel aktivite fazla iken,
Günümüzde fiziksel aktivite teknoloji ile birlikte azalmış durumdadır.
Geçmişte gıda çeşitliliği ve erişilebilirliği azdı ama kalite bakımından iyiydi.
Günümüzde gıda erişilebilirliği ve çeşitliliği fazladır.Kalite düşmüş,işlenmiş gıdalar çok ama çok çeşitlenmiştir.Fazla tükettiğimiz bu gıdalar tarım ilaçları,koruyucular,hormonlar vs. içermektedir.
DENGESİZ BESLENME SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇMAKTADIR.
Zararlı gıdaların fazla alımı ve önemli besleyicilerin azlığı sonucunda;
*Obezite
*Kalp damar hastalıkları
*Diyabet
*Sürekli yorgunluk
*Ülser,gastrit
*Kemik erimesi
*Erken yaşlanma
*Kireçlenme
*Sindirim rahatsızlıkları..Kabızlık,ishal..Modern insan kabız insanmış günümüzde ona göre...
*Baş ağrısı ve migren
*Psikososyal etkiler ve rahatsızlıklar,
*Uyku apnesi,
*Astım
*Ortopedik komplikasyonlar
*Erken menopoz ve etkileri vs
Hazır gıdalar ve teknolojideki ilerlemeler,yürümek yerine motorlu taşıtlara olan eğilimimiz,hareketsiz yaşam tarzlarımız,sağlıklı yiyecekler hazırlamak ve egzersiz için bize çok az zaman bırakan yoğun yaşamımız bütün bunlara neden olmuştur.
Sağlığımızı etkileyen faktörleri gruplayacak olursak:
*Besin değeri düşük,yağ oranı yüksek,fast food ağırlıklı beslenme düzeni,
*Fazla işlenmiş gıdalar,
*Hareketsiz yaşam tarzı,
*Çevre kirliliği,
*Stres,
*Belirli tedaviler,
*Meyve,sebze ve tahıl gibi lifli yiyeceklerin tüketilmemesi,
*Sağlıklı kas ve kemikleri destekleyebilecek protein kaynaklarının beslenme düzenimizde yer almaması
*Dinlenme için yeterli fırsatın olmaması...
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz