ZEKAKÜBÜ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LİMON ........

Aşağa gitmek

LİMON ........ Empty LİMON ........

Mesaj  Admin Salı Ağus. 19, 2008 6:11 pm

Kalpten kansere cildin ve vücudun dostu liımon...





Prof. Mehmet Öz limon kabuklarının cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturduğunu, cildi güzelleştirip, sinirleri yatıştırdığını açıkladı. İşte Prof. Öz'den limon kabuğu mucizesi..
Kavurucu yaz sıcaklarından ruhumuz da bedenimiz de nasibini alıyor. Tek derdimiz biraz serinlemek de olsa, cilt

korumasına olabildiğince çok dikkat etmeliyiz. Cilt bakımı için ucuz ve kolay yol sunan Prof. Mehmet Öz, limon

kabuğunun yabana atılmayacak faydalarını anlattı. Söz, Öz'ün...


TÜMÖR GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR

Limonun tadı güzeldir, serinletici etkisi vardır, C vitamini deposudur. Salatanıza katabilir, limonata içebilir veya

yiyebilirsiniz. Kabuklarını kullanmak ise size bambaşka faydalar sağlayabilir. Yapılan bir araştırma ile limon kabuklarında

bulunan dlimonene aadlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. D-limonene, narenciye yağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşkendir.

D-LİMONENE ETKİSİ
11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Limon ve diğer turunçgillerden maksimum faydayı sağlamak için basit bir yöntem var: Ya gölgede tüketmeye çalışın ya da yerken hızlı davranın. Güneş ışınları etkisiyle elinizde tuttuğunuz parça limonun içindeki C vitamini 30 saniye gibi kısa bir sürede okside olur.

RİSKİ DÜŞÜREBİLİRSİNİZ

Sadece Amerikada yılda 200.000 den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Cilt kanseri güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. D-Limonene sayesinde bu riski çok düşürmek elinizde.

YEMEKLERE KATIN

Limon kabuklarına geri dönüyoruz. Kabukları çayınıza katarak hem lezzet hem de güçlü bir cilt bakımına kavuşabilirsiniz.

Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif. Rendelediğiniz kabukları salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de katabilirsiniz.

KALBİ RAHATLATIYOR
Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir
çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konan limon kabuklarının bu özelliği de içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

KARACİĞERE YARARLI

Son olarak cildimize yaptığı maksimum faydaları dışında limon kabukları, özellikle alkol alanlar için olmazsa
olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır. Yenilebilir cilt bakımına limon kabukları ile başlayın!


Limon yağı

Diğer isimleri: (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron)

Doğada: Mart-Ekim ayları arasında beyazımsı-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarında, kışın yapraklarını dökmeyen küçük boylu ağaçlar. VatanI Çin olup, Akdeniz bölgesinde geniş çapta yetiştirilir. Akdeniz bölgesi ve Doğu Karadeniz de ülkemizde yetişir.

Özellikleri: Doku yenileyici, sakinleştirici, antiseptik, anti bakteriyel, anti viral, anti histaminik ve antidepresan.

Kullanıldığı yerler:
Kompres olarak/Banyo suyuna Buhar yoluyla: Tazeleyici ve aktive edici Ruhsal sıkıntılardan kaynaklanan kaygıları

ortadan kaldıran dengeleyici etkiye sahiptir.

Masaj yoluyla: Baş ağrısını giderici, depresyon önleyici, idrar yolu ağrısını dindirici ve rahatlatıcıdır. Kuvvetli mikrop öldürücü, kullanıldığı bölgede 20 gün kadar antiseptik etkili. Adale kuvvetlendirici. Spor sakatlıklarında masaj için çok uygundur. Karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını düzenleyicidir.

Losyon olarak: Böcek sokmalarında kaşıntı giderici, egzama ve soğuk tahrişlerinde tedavi edici özelliği vardır. Cildi temizler.

Ağız çalkalama suyu veya gargara olarak: Boğaz ağrısı giderici.

Uyarılar: Güneşlenmeden önce kullanmayın, tahriş edici özelliği çok yüksektir.





meyve
Bilimsel sınıflandırma
Alem: Bitkiler

Bölüm: Magnoliophyta

Sınıf: Magnoliopsida

Alt sınıf: Rosidae

Takım: Sapindales

Familya: Rutaceae

Cins: ''Citrus''

Tür: '''''C. × limon'''''


Binominal adı
''Citrus × limon''
(L.) Burm.f.

Limon (Citrus x limon); yıl boyunca büyümeyi sürdüren, kışın yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaç türüdür.

Limonun anavatanı kesin olarak bilinmemektedir. Ilıman iklime sahip bütün memleketlerde kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleri ülkemizde çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı bulunur.Meyve öncelikle suyu için kullanılır,eti ve kabuğu Aşçılık ve fırında pişirmede kullanılır. Limon suyu yaklaşık % 5 asittir.ekşi mayhoş bir tad verir.pH değeri 2 ila 3 arasındadır.Bu limon suyunu ucuz yapar.Kolaylıkla elde edilebilen asit bilimsel eğitim deneylerinde kullanılır.





Tanımlama Limon ağacı 10 metreye (33 ayak) kadar büyüyebilir, fakat genellikle daha küçüktür. Dalları dikenlidir, ve çiçek demeti formu açıktır. Yaprakları yeşil, parlak ve ovaldir. Meyve çiçeklerin altında büyür. Sağlıklı bir limon ağacında çiçekler ve meyveler aynı zamanda bulunur. Limon meyvesi ovaldir. Olgunlaştığı zaman parlak sarı bir burna sahiptir. Küçük tohumlar genellikle "floopies" olarak bilinir ve meyvenin içinde bulunur.


Yemek içinde hazırlanışı : Limon ve misket limonu halihazırda limonata olarak sunulur, veya içeceklerde garnitür olarak, buzlu çay veya alkolsüz içeceklerde bir dilim şeklinde bardağın içinde veya kenarında kullanılır. Limon suya tad vermesi içinde kullanılır. Oda sıcaklığında uzun süre tutulursa kolayca çüremeye yüz tutar. Limon suyu balık yemeği üzerine sembolik olarak sıkılır. İlave olarak limon suyu salamuraya yatırılmış et pişirilmeden önce bir parça kullanılır. Bazı insanlar limonu bir meyve gibi yemeyi sever. Fakat daha sonra sitrik asit ve şekeri dişlerden temizlemek için su kullanmak gereklidir. Limon kendisi veya misket limonu ile birlikte reçel yapımında kullanılır.


Kimya : Limon ve diğer turunçgiller farklı tutarlarda kimyasal içerirler. Bunların sağlığa faydalı olduğu düşünülür. Terpene (hidrokarbon) olarak adlandırılan D-limone içerirler. Bunlar limonun koku ve tadını verirler. Limonlar önemli miktarda sitrik asit içerirler. Bu nedenle düşük değerde pH ve ekşi tada sahiptirler. Ayrıca onlar C Vitamini (asorbik asit) içerirler. Bunlar insan sağlığı için gereklidirler. 100 miliLitre limon suyu yaklaşık olarak 50 miligram C Vitamini (tavsiye edilen günlük değerin % 55'i) ve 5 gram sitrik asit içerirler. Limonlar yağ ve esans özünü çikartmak için işleme tabi tutulabilirler.


Sağlığa yararları : Bazı kaynaklar limonun flavoroid bilşimlerini içerdiğini ifade ederler. Bunlar antioksidan ve anti-kanser donanımlarına sahiptir. Bunlar kanser hücrelerinin büyümelerini önler. Limonda bulunan Limoninler ayrıca anti-kansorejen olabilirler. Yüksek miktarda C Vitamini içermesinden dolayı limon Alternatif tıp da tiyo olarak verilebilir. Tonik olarak Gastrointestional tract sindirim sistemi ilacı, Bağışıklık sistemi ve deri için. Ayurveda uygulamalarında bir inanış vardır, bir fincan sıcak limon suyu ciğerleri temizler. Japonların Aromaterapi (alternatif tıbbın bir çeşidi) deki çalışmalarında essential oil in buhar şeklinin farelerde stresi azalttığı görüldü.


Limonun alternatifleri : Pekçok diğer bitki limonların aynı tadına sahiptir. Yakın zamanlarda Avustralya 'da Lemon Myrtle limonu popüler bir alternatif haline getirdi. Sıkılan ve kurutulan yaprakları yenilebilen karekteristik yağı bir güce sahip olup ve tadı limon tadındadır. Fakat sitrik asit içermez .Lemon myrtle yiyecekler içinde popülerdir, limon suyunu pıhtılaştırır, peynir tatlısı, Dondurma gibi.


Üretim Trendi : FAO ' ya göre Meksika yaklaşık olarak dünya limon ve misket limonu üretiminin %12 sini tekbaşına sağlamaktadır, onu Hindistan, İran ve İspanya takip eder.

Dünya limon üretimi (Tarih 2004 )
Sıra Devlet Üretim (bin ton)
1 Meksika 1.825
2 Hindistan 1.420
3 İran 1.100
4 İspanya 1.050
5 Arjantin 950
6 Brezilya 950
7 ABD 732
8 Çin 618
9 İtalya 550
10 Türkiye 535
11Mısır 300
12 Peru 255
13 Güney Afrika 210
14 Şili 150
15 Guatemela 143
16 Yunanistan 110

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5221
Kayıt tarihi : 27/01/08

https://zeka.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz