MAKARNA TARİFLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası
MAKARNA TARİFLERİ
1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi
1 paket spagetti 4 domates
5 sivribiber 200 gr zeytin
2-3 dis sarımsak 1 kasık domates salçası
3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmis kasar peyniri
2 çorba kasıgı zeytinyagı tuz, kekik ,bir tutam nane
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haslayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp
ince ince dograyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.
Yagsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pisirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve
baharatları ekleyip karıstırın. Zeytinleri ilave edip atesten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir
kapta kasar peyniri ile karıstırın.
Spagettiyi süzüp servis tabagına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karısımı dökün ve
zeytinyagını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
2. Alfredo Usulü Fettucini Tarifi
1 paket fettucini Alfredo sos için:
8 bardak su 100 gr krema
Tuz 4 çorba kasıgı tereyagı
200 gr eski kasar
4 çorba kasıgı su
2 çorba kasıgı kıyılmıs maydanoz
½ çay kasıgı taze çekilmis karabiber Tuz
Makarnayı 8 bardak suda 8 dakika kaynatıp süzün.(kaynama suyuna yag ve tuz ilave edin)
Sosu hazırlamak için; bir kapta tereyagını eriterek su, krema, ince kıyılmıs maydanoz, rendelenmis eski kasar,
karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın.
Haslanmıs makarnayı hazırladıgınız sosa ilave ederek makarna ve sosun karısması için bir kaç dakika çevirin.
Sıcak olarak servis yapınız.
3. Akdeniz Usulü Fırında Makarna Tarifi
250 gr kalem makarna 1.5 kg domates
4 yesil zeytin 4 siyah zeytin
1 çorba kasıgı zeytinyagı Tuz, kekik
Domatesleri soyup dilimleyin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.Makarnayı diri haslayıp süzün.
Dikdörtgen fırın kabını yaglayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döseyin. Zeytinlerin yarısını
ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyagını gezdirin. Kalan domatesleri dizip
zeytinleri serpistirin.
Önceden ısıtılmıs 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pisirin. Sıcak olarak servis yapın.
4. Avokado Soslu Makarna Tarifi
500 gr. Makarna 4 adet domates 4 adet dolmalık biber
1 dis sarımsak 2 çorba kasıgı zeytinyagı tuz, karabiber
1 adet avokado 1/2 limonun suyu 2 dis sarımsak
1 adet orta boy sogan 1 adet domates 1 tatlı kasıgı pul biber
Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince dogranmıs sarımsak ve dolmalık biberi koyun.
Üzerlerine zeytinyagı sürün, 190 derece ısıtılmıs fırında 20 dakika pisirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdegini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmıs
sogan, sarımsak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.
Makarnayı haslayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasıgı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya
karıstırın. Makarnayı servis tabagına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.
5. Bakan Makarnası Tarifi
1 paket Ince Uzun Makarna, 1 adet yesil dolmalik biber,
1 adet kirmizi biber, 150 gr. sucuk,
2 çorba kasigi misir, Yarim demet maydanoz,
Yarim demet dereotu, 3 yemek kasigi mayonez,
4 yemek kasik yogurt, 1 yemek kasigi hardal,
Karabiber, Tuz.
Makarnalari tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haslayin.
Biberleri serit serit, sucuklari dilim dilim kesin. Dereotu ve maydanozu ince kiyin. Mayonezi yogurt ve hardal ile
iyice karistirin.
Makarnayi süzüp, hazirladiginiz le iyice karistirin ve servis yapin.
6. Besamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
1paket fırın makarna 1lt süt 12paket margarin
4-5 çorba kasıgı un 1kase rende kasar 2ç.k sıvıyag
unu yagda kokusu çıkana kadar kavurun.üstüne sütünü ekleyip sürekli karıstırın ve topaklanmadan güzel bir
sos hazırlayın.tuzunu karabiberini ekleyin.arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.
Hasladıgımız makarnanın yarısını yaglanmıs derin bir borcama koyun.üstüne sosun yarısını koyup güzelce
yayın.kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın.
rende kasarla süsleyin.20-25 dk kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pisirin.
7. Brokoli Soslu Makarna Tarifi
500 g makarna 300 g brokoli
1 1/2 yemek kasigi un 500 ml süt
1 pak. Krema 1 yemek kasigi tereyagi
makarnayi ve brokliyi ayri ayri haslayin
un süt ve krema ile besamel sos hazirlayin
haslanmis brokoliyi icine akle blender ile es. makarnayi yagladikdan sonra servis tabagina koyup sosu üzerline
ekle. afiyet olsun
8. Biberli Karidesli Makarna Tarifi
400 gr.deniz kabugu makarna 3 adet kırmızı biber 2 adet sarı biber 2 dis sarımsak
20 ml. Zeytinyagı 8 adet karides taze çekilmis karabiber tuz
Makarnayı tuzlu suda haslayarak süzün. Biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup tohumlarını çıkartın. Serit
seklinde dograyın.
Karidesleri basları kalacak sekilde ayıklayın. Tuzlu suda 3–4 dakika haslayıp süzün.
Sarmısakları soyup dilimleyin. Zeytinyagını tavaya koyun. Sarmısakları ekleyin, biberleri ilave edin. Birkaç
dakika sonra karidesleri de ilave edip 2 dakika çevirin.
Son olarak makarnaları ekleyip karıstırın. Taze karabiber ilave ederek servis yapın
9. Beyaz Soslu Makarna Tarifi
1 paket makarna 1 kahve fincanı çekilmis badem
2 dilim bayat ekmek içi 3 çorba kasıgı labne peyniri
1 su bardagı süt 30 gr.margarin Tuz
Badem, ekmek içi, labne peyniri ve sütü çukur bir kaba alın. Bir tutam tuzu ekleyip blenderle ezerek püre haline
getirin.
Makarnayı tuzlu suda haslayıp süzün. Margarini ve hazırladıgınız beyaz sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis
yapın.
10. Bezelyeli Makarna Kubbesi Tarifi
Yarım paket fırın makarna 1 çay bardagı rendelenmis kasarpeyniri
100 gr konserve bezelye 6 çorba kasıgı ılık su
1 sogan 1 dilim dana jambon
45 gr margarin 3 çorba kasıgı galeta unu
1 yumurta 2 çorba kasıgı su
Besamel sos için:
1.5 çay bardagı süt 1 çorba kasıgı un 15 gr margarin
Soganı soyup kıyın. Jambonu küp küp dograyın. Margarini oda ısısında yumusatın. Bir kasık margarini
tencerede eritip soganı pembelestirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kasık su ilave edip tuz ve
karabiber serpin. Tencerenin kapagını kapatıp 5 dakika pisirin.
Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haslayın. Süzgece alıp soguk sudan geçirin ve iyice süzün.
Yirmi cm çapında tas seklindeki bir kalıbı kalan margarinle yaglayıp yaglı kâgıtla kaplayın. Kâgıdın içini de
yaglayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak sekilde galeta unu serpin.
Yumurta, kalan 2 kasık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan
birini yumurtalı karısıma bulayıp kalıbın dibine spiral seklinde yerlestirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen
kapanana kadar isleme devam edin.
Ayırdıgınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Besamel sos için; margarini tavada eritip unu
ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pisirin. Besamel sos, kasarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir
kapta karıstırıp kalıba dökün.
Önceden ısıtılmıs 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pisirin. 10 dakika dinlendirip servis tabagına ters
çevirerek alın. Frenk soganları ile süsleyip servis yapın.
11. Cacıklı Makarna Tarifi
1 PAKET FHYONK MAKARNA 2 ADET SALATALIK
250 GR.YOGURT 2-3 DHS SARIMSAK 3-4 KASIK MAYONEZ
PUL BHBER
Makarnayı haslayıp süzelim.
Salatalıgı cacık yapar gibi rendeleyelim veya ufak ufak dograyalım. Hasladıgımız makarnaya ilave edelim.
Yogurdumuza da mayonezi ve rendeledigimiz sarımsakları ilave edelim.
Sonra tüm i karıstırıp harmanlayalım. Servis tabaklar ına alıp üzerine arzuya göre pul biber serpelim.
12. Ceviz Soslu Makarna Tarifi
Yarım paket makarna 2 yemek kasıgı sıvı yag 1 Su bardagı ceviz
1 su bardagı süt 3 dis sarımsak Yarım taze ekmek içi
1 çay kasıgı pul biberi Yeteri kadar tuz
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haslayıp süzün. Sıvı yagı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü
kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsagı. tuzu ve ıslanmıs ekmek içini koyarak iyice karıstırın. Makarnayı servis
tabagına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
13. Deniz kızı makarnası Tarifi
1 paket spagetti, yarım paket pınar midye içi, 3 çubuk yengeç eti, 3 diş dogranmısş sarmısak,1 çay bardağı
zeytinyağ, 4-5 adet küp doğranmıs domates, tuz, karabiber ve bir miktar şeker, doğranmıs maydonoz.
makarnayı tuzlu suda aldante haşlayın. Tavada zeytinyağında sarmısakları kavurun ve hemen üstine midyeleri
ilave edin , soteleyin. üstüne domates,tuz, k.biber ve sekeri ilave edein, tavanın üstünü kapatın ve kaynatın.
Suyunu çekmeden içine 2 çorba kasık sarap ilave edin. biraz sonra da maydanozlrı koyun. Nefis bir sos
makarnaya karıstırılmaya hazır !
14. Dene Pisman Olmazsın!!! Tarifi
1 paket makarna sosu:
1 tas kavrulmus kıyma yeteri kadar salça
2 çorba kasıgı(tepeleme) köy peyniri yada kasar peyniri 2 çorba kasıgı zeytinyagı
yeteri kadar tuz
Makarnayı haslayınız.Sosuna gelınce ilk önce kıymaları iki çorba kasıgı zeytinyagına atın ve soguyan yagı
eriyene kadar kavurunuz.Sonra rendelenmis peynirleri atınız o peynirler eriyene kadar kavurunuz.sonra yeteri
kadar salçayı da ekleyip pisiriniz ve bu arada makarnanızı süzünüz.sonra makaraayı sogumaya bırakın.Son
olarak makarnayaı derin bir kaba alınız ve sosu üzerine dökünüz göz zevkiniz için sosun üzerine nane ve
maydonoz ekleyınız AFHYET OLSUN..deneyin pisman olamazsınız!!!!
15. Domates ve Zeytinli Boru Makarna Tarifi
1 paket boru makarna 4 adet orta boy domates
2 dis sarımsak 1 su bardagı çekirdeksiz zeytin
6 yemek kasıgı zeytinyagı 1 tutam kırmızı pul biber
1 ½ su bardagı kasar peynir rendesi
Domatesleri küp seklinde dograyın, zeytinleri ortadan bölün. Bir tavada sarımsakları kızartın ve sonra bunları
çıkartın. Domatesleri tavaya alarak bir kapak ile kapatın. 7-8 dakika kısık ateste pisirin. Tuz ve biberi kontrol
edin. Zeytinleri ilave edip atesi bir dakika süre ile fazlalastırın.
Makarna paketinde tarif edildigi sekilde pisirdiginiz makarnayı süzün ve sosa ilave edin. Hyice karıstırın. Kırmızı
biberi de ekleyerek önceden ısıtılmıs tabaklarda servis yapın. Üzerine peynir rendesi serpin.
16. Domatesli Penne Makarna Tarifi
1 paket penne makarna 5 adet domates
3 dis sarmısak 100 gram mozeralla peyniri
30 ml. Zeytinyagı 1 yemek kasıgı tereyagı
3 adet taze sogan tuz, karabiber
Domatesleri rendeleyin. Üzerine bol su ekleyip 12 dakika kaynatın.
Penneyi domatesli tuzlu suda 10 dakika haslayıp süzün. Tereyagını ekleyin.
Taze soganları ince kıyın. Sarmısakları soyup ezin. Peynirleri iri iri kıyın.
Zeytinyagını bir tavada kızdırın. Taze sogan, sarmısak ve tuz ekleyip kavurun.
Atesten aldıktan sonra peynirleri ekleyin. Domatesli penne ile birlikte servis yapın.
17. Fındıklı Makarna Tarifi
1 paket fırın makarna 2 yemek kasıgı un 50 gram margarin
3 su bardagı süt 40 gram fındık 1 ymk ksgı kylms maydanoz tuz, karabiber
Fırın makarnayı tuzlu kaynar suda 12 dakika haslayıp süzün. Fındıkları iri iri kıyın.Bir tencerede margarini
eritin. Unu erittiginiz margarine katıp 5 dakika kavurun. Yavas yavas sürekli karıstırarak sütü ekleyin.Sosu 7
dakika kaynatıp makarnanın üzerine dökün. Hyice karıstırın.Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine fındıkları
katıp karıstırın.
18. Feslegen Soslu Eriste Tarifi
4 kisilik hazır eriste 1 çorba kasıgı feslegen sos
1 dis dogranmıs sarımsak 1 adet dogranmıs domates (ince kiyim kesim)
100 gr dogranmıs sogan (ince kiyim) 1 çay kasıgı köri sos
Yeterince tuz ve biber 2 çorba kasıgı krema
50 gram tereyagı
Felegen Sos i: 50 gr dövülmüs ceviz içi 50 gr dövülmüs fındık içi
2 dis sarımsak (ince kıyılmıs) 1 kahve fincanı sıvı yag
Yeterince tuz ve biber 1 kahve kasıgı kıyılmıs taze feslegen
Eristeyi normal makarna gibi haslayın, soguduktan sonra üzerine hazırladıgınız sostan dökerek
19. Fener Balıklı Lazanya Tarifi
400 gr. fener balıgı filetosu 8 adet lazanya 2 adet domates
2 adet sivri biber 1 dis sarmısak 1 adet küçük boy sogan
3 çorba kasıgı zeytinyagı Tuz, Karabiber 100 gr. kasar peynir Galeta unu
Fener balıgı filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbası dograyın.
Hnce dogranmıs soganı zeytinyagında hafif pembelestirin, sarımsagı, ince kıyılmıs biberi ve fener balıgını ilave
edip 3 dakika sote edin.
Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin.
Lazanyayı haslayıp, süzün. Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yaglanmıs tepsiye
dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerlestirin. Bu islemi en üste lazanya gelecek
sekilde 1 kez daha tekrarlayin.
Lazanyanın üzerine rendelenmis kasar peyniri döküp, galeta unu serpin.
Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pisirin. Dilimledikten sonra sıcak olara
servis yapın.
servise veriniz.
1 paket spagetti 4 domates
5 sivribiber 200 gr zeytin
2-3 dis sarımsak 1 kasık domates salçası
3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmis kasar peyniri
2 çorba kasıgı zeytinyagı tuz, kekik ,bir tutam nane
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haslayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp
ince ince dograyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.
Yagsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pisirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve
baharatları ekleyip karıstırın. Zeytinleri ilave edip atesten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir
kapta kasar peyniri ile karıstırın.
Spagettiyi süzüp servis tabagına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karısımı dökün ve
zeytinyagını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
2. Alfredo Usulü Fettucini Tarifi
1 paket fettucini Alfredo sos için:
8 bardak su 100 gr krema
Tuz 4 çorba kasıgı tereyagı
200 gr eski kasar
4 çorba kasıgı su
2 çorba kasıgı kıyılmıs maydanoz
½ çay kasıgı taze çekilmis karabiber Tuz
Makarnayı 8 bardak suda 8 dakika kaynatıp süzün.(kaynama suyuna yag ve tuz ilave edin)
Sosu hazırlamak için; bir kapta tereyagını eriterek su, krema, ince kıyılmıs maydanoz, rendelenmis eski kasar,
karabiber ve tuzu ilave ederek 2 dakika kaynatın.
Haslanmıs makarnayı hazırladıgınız sosa ilave ederek makarna ve sosun karısması için bir kaç dakika çevirin.
Sıcak olarak servis yapınız.
3. Akdeniz Usulü Fırında Makarna Tarifi
250 gr kalem makarna 1.5 kg domates
4 yesil zeytin 4 siyah zeytin
1 çorba kasıgı zeytinyagı Tuz, kekik
Domatesleri soyup dilimleyin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.Makarnayı diri haslayıp süzün.
Dikdörtgen fırın kabını yaglayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döseyin. Zeytinlerin yarısını
ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyagını gezdirin. Kalan domatesleri dizip
zeytinleri serpistirin.
Önceden ısıtılmıs 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pisirin. Sıcak olarak servis yapın.
4. Avokado Soslu Makarna Tarifi
500 gr. Makarna 4 adet domates 4 adet dolmalık biber
1 dis sarımsak 2 çorba kasıgı zeytinyagı tuz, karabiber
1 adet avokado 1/2 limonun suyu 2 dis sarımsak
1 adet orta boy sogan 1 adet domates 1 tatlı kasıgı pul biber
Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince dogranmıs sarımsak ve dolmalık biberi koyun.
Üzerlerine zeytinyagı sürün, 190 derece ısıtılmıs fırında 20 dakika pisirin.
Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdegini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmıs
sogan, sarımsak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.
Makarnayı haslayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasıgı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya
karıstırın. Makarnayı servis tabagına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.
5. Bakan Makarnası Tarifi
1 paket Ince Uzun Makarna, 1 adet yesil dolmalik biber,
1 adet kirmizi biber, 150 gr. sucuk,
2 çorba kasigi misir, Yarim demet maydanoz,
Yarim demet dereotu, 3 yemek kasigi mayonez,
4 yemek kasik yogurt, 1 yemek kasigi hardal,
Karabiber, Tuz.
Makarnalari tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haslayin.
Biberleri serit serit, sucuklari dilim dilim kesin. Dereotu ve maydanozu ince kiyin. Mayonezi yogurt ve hardal ile
iyice karistirin.
Makarnayi süzüp, hazirladiginiz le iyice karistirin ve servis yapin.
6. Besamel Soslu Fırın Makarna Tarifi
1paket fırın makarna 1lt süt 12paket margarin
4-5 çorba kasıgı un 1kase rende kasar 2ç.k sıvıyag
unu yagda kokusu çıkana kadar kavurun.üstüne sütünü ekleyip sürekli karıstırın ve topaklanmadan güzel bir
sos hazırlayın.tuzunu karabiberini ekleyin.arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.
Hasladıgımız makarnanın yarısını yaglanmıs derin bir borcama koyun.üstüne sosun yarısını koyup güzelce
yayın.kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın.
rende kasarla süsleyin.20-25 dk kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pisirin.
7. Brokoli Soslu Makarna Tarifi
500 g makarna 300 g brokoli
1 1/2 yemek kasigi un 500 ml süt
1 pak. Krema 1 yemek kasigi tereyagi
makarnayi ve brokliyi ayri ayri haslayin
un süt ve krema ile besamel sos hazirlayin
haslanmis brokoliyi icine akle blender ile es. makarnayi yagladikdan sonra servis tabagina koyup sosu üzerline
ekle. afiyet olsun
8. Biberli Karidesli Makarna Tarifi
400 gr.deniz kabugu makarna 3 adet kırmızı biber 2 adet sarı biber 2 dis sarımsak
20 ml. Zeytinyagı 8 adet karides taze çekilmis karabiber tuz
Makarnayı tuzlu suda haslayarak süzün. Biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup tohumlarını çıkartın. Serit
seklinde dograyın.
Karidesleri basları kalacak sekilde ayıklayın. Tuzlu suda 3–4 dakika haslayıp süzün.
Sarmısakları soyup dilimleyin. Zeytinyagını tavaya koyun. Sarmısakları ekleyin, biberleri ilave edin. Birkaç
dakika sonra karidesleri de ilave edip 2 dakika çevirin.
Son olarak makarnaları ekleyip karıstırın. Taze karabiber ilave ederek servis yapın
9. Beyaz Soslu Makarna Tarifi
1 paket makarna 1 kahve fincanı çekilmis badem
2 dilim bayat ekmek içi 3 çorba kasıgı labne peyniri
1 su bardagı süt 30 gr.margarin Tuz
Badem, ekmek içi, labne peyniri ve sütü çukur bir kaba alın. Bir tutam tuzu ekleyip blenderle ezerek püre haline
getirin.
Makarnayı tuzlu suda haslayıp süzün. Margarini ve hazırladıgınız beyaz sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis
yapın.
10. Bezelyeli Makarna Kubbesi Tarifi
Yarım paket fırın makarna 1 çay bardagı rendelenmis kasarpeyniri
100 gr konserve bezelye 6 çorba kasıgı ılık su
1 sogan 1 dilim dana jambon
45 gr margarin 3 çorba kasıgı galeta unu
1 yumurta 2 çorba kasıgı su
Besamel sos için:
1.5 çay bardagı süt 1 çorba kasıgı un 15 gr margarin
Soganı soyup kıyın. Jambonu küp küp dograyın. Margarini oda ısısında yumusatın. Bir kasık margarini
tencerede eritip soganı pembelestirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kasık su ilave edip tuz ve
karabiber serpin. Tencerenin kapagını kapatıp 5 dakika pisirin.
Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haslayın. Süzgece alıp soguk sudan geçirin ve iyice süzün.
Yirmi cm çapında tas seklindeki bir kalıbı kalan margarinle yaglayıp yaglı kâgıtla kaplayın. Kâgıdın içini de
yaglayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak sekilde galeta unu serpin.
Yumurta, kalan 2 kasık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan
birini yumurtalı karısıma bulayıp kalıbın dibine spiral seklinde yerlestirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen
kapanana kadar isleme devam edin.
Ayırdıgınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Besamel sos için; margarini tavada eritip unu
ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pisirin. Besamel sos, kasarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir
kapta karıstırıp kalıba dökün.
Önceden ısıtılmıs 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pisirin. 10 dakika dinlendirip servis tabagına ters
çevirerek alın. Frenk soganları ile süsleyip servis yapın.
11. Cacıklı Makarna Tarifi
1 PAKET FHYONK MAKARNA 2 ADET SALATALIK
250 GR.YOGURT 2-3 DHS SARIMSAK 3-4 KASIK MAYONEZ
PUL BHBER
Makarnayı haslayıp süzelim.
Salatalıgı cacık yapar gibi rendeleyelim veya ufak ufak dograyalım. Hasladıgımız makarnaya ilave edelim.
Yogurdumuza da mayonezi ve rendeledigimiz sarımsakları ilave edelim.
Sonra tüm i karıstırıp harmanlayalım. Servis tabaklar ına alıp üzerine arzuya göre pul biber serpelim.
12. Ceviz Soslu Makarna Tarifi
Yarım paket makarna 2 yemek kasıgı sıvı yag 1 Su bardagı ceviz
1 su bardagı süt 3 dis sarımsak Yarım taze ekmek içi
1 çay kasıgı pul biberi Yeteri kadar tuz
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haslayıp süzün. Sıvı yagı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü
kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsagı. tuzu ve ıslanmıs ekmek içini koyarak iyice karıstırın. Makarnayı servis
tabagına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
13. Deniz kızı makarnası Tarifi
1 paket spagetti, yarım paket pınar midye içi, 3 çubuk yengeç eti, 3 diş dogranmısş sarmısak,1 çay bardağı
zeytinyağ, 4-5 adet küp doğranmıs domates, tuz, karabiber ve bir miktar şeker, doğranmıs maydonoz.
makarnayı tuzlu suda aldante haşlayın. Tavada zeytinyağında sarmısakları kavurun ve hemen üstine midyeleri
ilave edin , soteleyin. üstüne domates,tuz, k.biber ve sekeri ilave edein, tavanın üstünü kapatın ve kaynatın.
Suyunu çekmeden içine 2 çorba kasık sarap ilave edin. biraz sonra da maydanozlrı koyun. Nefis bir sos
makarnaya karıstırılmaya hazır !
14. Dene Pisman Olmazsın!!! Tarifi
1 paket makarna sosu:
1 tas kavrulmus kıyma yeteri kadar salça
2 çorba kasıgı(tepeleme) köy peyniri yada kasar peyniri 2 çorba kasıgı zeytinyagı
yeteri kadar tuz
Makarnayı haslayınız.Sosuna gelınce ilk önce kıymaları iki çorba kasıgı zeytinyagına atın ve soguyan yagı
eriyene kadar kavurunuz.Sonra rendelenmis peynirleri atınız o peynirler eriyene kadar kavurunuz.sonra yeteri
kadar salçayı da ekleyip pisiriniz ve bu arada makarnanızı süzünüz.sonra makaraayı sogumaya bırakın.Son
olarak makarnayaı derin bir kaba alınız ve sosu üzerine dökünüz göz zevkiniz için sosun üzerine nane ve
maydonoz ekleyınız AFHYET OLSUN..deneyin pisman olamazsınız!!!!
15. Domates ve Zeytinli Boru Makarna Tarifi
1 paket boru makarna 4 adet orta boy domates
2 dis sarımsak 1 su bardagı çekirdeksiz zeytin
6 yemek kasıgı zeytinyagı 1 tutam kırmızı pul biber
1 ½ su bardagı kasar peynir rendesi
Domatesleri küp seklinde dograyın, zeytinleri ortadan bölün. Bir tavada sarımsakları kızartın ve sonra bunları
çıkartın. Domatesleri tavaya alarak bir kapak ile kapatın. 7-8 dakika kısık ateste pisirin. Tuz ve biberi kontrol
edin. Zeytinleri ilave edip atesi bir dakika süre ile fazlalastırın.
Makarna paketinde tarif edildigi sekilde pisirdiginiz makarnayı süzün ve sosa ilave edin. Hyice karıstırın. Kırmızı
biberi de ekleyerek önceden ısıtılmıs tabaklarda servis yapın. Üzerine peynir rendesi serpin.
16. Domatesli Penne Makarna Tarifi
1 paket penne makarna 5 adet domates
3 dis sarmısak 100 gram mozeralla peyniri
30 ml. Zeytinyagı 1 yemek kasıgı tereyagı
3 adet taze sogan tuz, karabiber
Domatesleri rendeleyin. Üzerine bol su ekleyip 12 dakika kaynatın.
Penneyi domatesli tuzlu suda 10 dakika haslayıp süzün. Tereyagını ekleyin.
Taze soganları ince kıyın. Sarmısakları soyup ezin. Peynirleri iri iri kıyın.
Zeytinyagını bir tavada kızdırın. Taze sogan, sarmısak ve tuz ekleyip kavurun.
Atesten aldıktan sonra peynirleri ekleyin. Domatesli penne ile birlikte servis yapın.
17. Fındıklı Makarna Tarifi
1 paket fırın makarna 2 yemek kasıgı un 50 gram margarin
3 su bardagı süt 40 gram fındık 1 ymk ksgı kylms maydanoz tuz, karabiber
Fırın makarnayı tuzlu kaynar suda 12 dakika haslayıp süzün. Fındıkları iri iri kıyın.Bir tencerede margarini
eritin. Unu erittiginiz margarine katıp 5 dakika kavurun. Yavas yavas sürekli karıstırarak sütü ekleyin.Sosu 7
dakika kaynatıp makarnanın üzerine dökün. Hyice karıstırın.Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine fındıkları
katıp karıstırın.
18. Feslegen Soslu Eriste Tarifi
4 kisilik hazır eriste 1 çorba kasıgı feslegen sos
1 dis dogranmıs sarımsak 1 adet dogranmıs domates (ince kiyim kesim)
100 gr dogranmıs sogan (ince kiyim) 1 çay kasıgı köri sos
Yeterince tuz ve biber 2 çorba kasıgı krema
50 gram tereyagı
Felegen Sos i: 50 gr dövülmüs ceviz içi 50 gr dövülmüs fındık içi
2 dis sarımsak (ince kıyılmıs) 1 kahve fincanı sıvı yag
Yeterince tuz ve biber 1 kahve kasıgı kıyılmıs taze feslegen
Eristeyi normal makarna gibi haslayın, soguduktan sonra üzerine hazırladıgınız sostan dökerek
19. Fener Balıklı Lazanya Tarifi
400 gr. fener balıgı filetosu 8 adet lazanya 2 adet domates
2 adet sivri biber 1 dis sarmısak 1 adet küçük boy sogan
3 çorba kasıgı zeytinyagı Tuz, Karabiber 100 gr. kasar peynir Galeta unu
Fener balıgı filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbası dograyın.
Hnce dogranmıs soganı zeytinyagında hafif pembelestirin, sarımsagı, ince kıyılmıs biberi ve fener balıgını ilave
edip 3 dakika sote edin.
Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin.
Lazanyayı haslayıp, süzün. Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yaglanmıs tepsiye
dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerlestirin. Bu islemi en üste lazanya gelecek
sekilde 1 kez daha tekrarlayin.
Lazanyanın üzerine rendelenmis kasar peyniri döküp, galeta unu serpin.
Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pisirin. Dilimledikten sonra sıcak olara
servis yapın.
servise veriniz.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz