Butun Avukat Ve Hukuk Ogrencisi Arkadaslara..
ZEKAKÜBÜ :: FIKRALAR :: TOSUN PAŞA +16
1 sayfadaki 1 sayfası
Butun Avukat Ve Hukuk Ogrencisi Arkadaslara..
BUTUN AVUKAT VE HUKUK OGRENCISI ARKADASLARA..
ISTE ONLARA EN COK SORULAN SORULAR..
*.-ay sizin okul da ezberdir hep. nasıl ezberledin o kanunları
-yanımızda kanunla giriyoruz biz sınavlara
*.-siz de sene boyu yatıp haziranda sınav oluyorsunuz bir de okul zor diyorsunuz. saçma yani di mi?
-20 dersim var benim. beşyüzer sayfadan sen hesapla
*.-mezun olunca napcan? noter ol iyi para var. biz geçen gün gittik bir imzaya 20 milyon para istedi (hepsi de aynısını der ilk kendileri keşfetmiş gibi sevinir bir bu tespite)
-peki olurum
*.dayı geçinen tipler:
-oooooo! hukuk demek. bak çabuk bitir senle çok işimiz var sen bize lazımsın ona göre
*.- bu roma hukumudur nedir ne alaka yani sezar mı kaldı artık?ne diye görüosunuz bu dersi siz alla alla
-ne bilim lan ben...
*.-demek hukuk öğrencisisin genç. bak bu cmuk yüzünden biz yakalıyoruz hakimler salıyor. ne diyorsun bu işe? (polisler sorar hep bunu)
-olur öyle (denilmiyor ki adama senin yakaladığın her adamı suçlu diye içeri tıkabiliyor olsak hakime mahkemeye ne gerek olurdu diye)
*.- hukuk çok zor di mi, ezber hep...
- yoo, ezberlemek bir seçimdir. ben ezberlememem, ezberleyenler de unutuyor zaten sınavdan sonra çoğu şeyi.
- peki o kadar şeyi nasıl ezberliyorsunuz?
- (allamyarebbbbim) ben hiç bir şey ezberlemedim, diyorum ya...
- tamam da o kanunları ezberlemeniz gerekmiyor mu?
- hayır!! önemli olan hukuk mantığını öğrenmek.
- -inanmadığını ima eder ses tonuyla- allah allah...
- (hay allah cızırtını versin!)
*.fakülteye girilen ilk yıldan itibaren her espirili yetişkinin sorusu
-eh sen de avukat oldun birilerini öldürebilirim artık savunursun beni di mi? ehihi
-parasıyla olduktan sonra elbet
*.-ünlülerin avukatlığını yapıp sırlarını da öğrenirsin bol bol herhalde?
*.-ne olucan mezun olunca? hakim ol sen hakim, en çok o yakışır sana.. avukat olma, napıcan milletin ayak işleriyle uğraşıp..
biz de yakışıp yakışmayacağına göre seçecektik zaten..
*.- aaa kefalet var mi burada??
+ var evet ??
- aa ben sadece amerika'da var saniyodum..
+ ??
- yani bole hapse giriyosun para verip cikiyosun. e o zaman serdar ortac falan neden hapse girdi?
+ ???
- ya hep derler ya. biz oyle sanildigi kadar para kazanmiyoruz. bak hakkaten dogru demek ki.
+ evet..
*."-butun bunlar bi kere okumakla aklinda kaliyo mu simdi?"
( genellikle hukuk ogrencilerini bionik insan sananlar sorar)
"-abla simdi bizim babadan kalma 1 donumluk arazimiz var.biz 12 kardesiz.nasil paylasiriz?"
(her 2 taksiciden 1 i mutlaka sorar)
"-ya ben de aslinda hukuk istiyodum.cok severim ben hukuk derslerini mesela is hukuku gordunuz mu siz?"
(senede tek hukuk dersi okumakla 12 hukuk dersi okumayi ayni sey zanneden cingozler sorar)
-"ben istanbul hukuku 0.0001 puanla kacirmistim simdi puani kac oldu?" (sosyoloji mezunu 35-40 yas arasindaki bayan kadinlar* sorar)
"-ee simdi sizin dersler ingilizce diil mi yani?"
(bunu uluslararasi hukuku tum dunyada uygulanan tek bir hukuk dali olarak yorumlayanlar sorar)
"-yaa bu koylerde tecavuze ugradin diyelim.adamla evlenmezsen hapse mi giriyosun?"
(bunu mumeyyiz gorunumlu gayri mumeyyizler sorar)
ISTE ONLARA EN COK SORULAN SORULAR..
*.-ay sizin okul da ezberdir hep. nasıl ezberledin o kanunları
-yanımızda kanunla giriyoruz biz sınavlara
*.-siz de sene boyu yatıp haziranda sınav oluyorsunuz bir de okul zor diyorsunuz. saçma yani di mi?
-20 dersim var benim. beşyüzer sayfadan sen hesapla
*.-mezun olunca napcan? noter ol iyi para var. biz geçen gün gittik bir imzaya 20 milyon para istedi (hepsi de aynısını der ilk kendileri keşfetmiş gibi sevinir bir bu tespite)
-peki olurum
*.dayı geçinen tipler:
-oooooo! hukuk demek. bak çabuk bitir senle çok işimiz var sen bize lazımsın ona göre
*.- bu roma hukumudur nedir ne alaka yani sezar mı kaldı artık?ne diye görüosunuz bu dersi siz alla alla
-ne bilim lan ben...
*.-demek hukuk öğrencisisin genç. bak bu cmuk yüzünden biz yakalıyoruz hakimler salıyor. ne diyorsun bu işe? (polisler sorar hep bunu)
-olur öyle (denilmiyor ki adama senin yakaladığın her adamı suçlu diye içeri tıkabiliyor olsak hakime mahkemeye ne gerek olurdu diye)
*.- hukuk çok zor di mi, ezber hep...
- yoo, ezberlemek bir seçimdir. ben ezberlememem, ezberleyenler de unutuyor zaten sınavdan sonra çoğu şeyi.
- peki o kadar şeyi nasıl ezberliyorsunuz?
- (allamyarebbbbim) ben hiç bir şey ezberlemedim, diyorum ya...
- tamam da o kanunları ezberlemeniz gerekmiyor mu?
- hayır!! önemli olan hukuk mantığını öğrenmek.
- -inanmadığını ima eder ses tonuyla- allah allah...
- (hay allah cızırtını versin!)
*.fakülteye girilen ilk yıldan itibaren her espirili yetişkinin sorusu
-eh sen de avukat oldun birilerini öldürebilirim artık savunursun beni di mi? ehihi
-parasıyla olduktan sonra elbet
*.-ünlülerin avukatlığını yapıp sırlarını da öğrenirsin bol bol herhalde?
*.-ne olucan mezun olunca? hakim ol sen hakim, en çok o yakışır sana.. avukat olma, napıcan milletin ayak işleriyle uğraşıp..
biz de yakışıp yakışmayacağına göre seçecektik zaten..
*.- aaa kefalet var mi burada??
+ var evet ??
- aa ben sadece amerika'da var saniyodum..
+ ??
- yani bole hapse giriyosun para verip cikiyosun. e o zaman serdar ortac falan neden hapse girdi?
+ ???
- ya hep derler ya. biz oyle sanildigi kadar para kazanmiyoruz. bak hakkaten dogru demek ki.
+ evet..
*."-butun bunlar bi kere okumakla aklinda kaliyo mu simdi?"
( genellikle hukuk ogrencilerini bionik insan sananlar sorar)
"-abla simdi bizim babadan kalma 1 donumluk arazimiz var.biz 12 kardesiz.nasil paylasiriz?"
(her 2 taksiciden 1 i mutlaka sorar)
"-ya ben de aslinda hukuk istiyodum.cok severim ben hukuk derslerini mesela is hukuku gordunuz mu siz?"
(senede tek hukuk dersi okumakla 12 hukuk dersi okumayi ayni sey zanneden cingozler sorar)
-"ben istanbul hukuku 0.0001 puanla kacirmistim simdi puani kac oldu?" (sosyoloji mezunu 35-40 yas arasindaki bayan kadinlar* sorar)
"-ee simdi sizin dersler ingilizce diil mi yani?"
(bunu uluslararasi hukuku tum dunyada uygulanan tek bir hukuk dali olarak yorumlayanlar sorar)
"-yaa bu koylerde tecavuze ugradin diyelim.adamla evlenmezsen hapse mi giriyosun?"
(bunu mumeyyiz gorunumlu gayri mumeyyizler sorar)
ZEKAKÜBÜ :: FIKRALAR :: TOSUN PAŞA +16
1 sayfadaki 1 sayfası